Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Project

Hulp aardbevingslachtoffers

Nero de Boer vliegt naar Syrië om mensen in nood te helpen. Hij doet dit als voorzitter van de Stichting Cocky Foundation. ,,We hebben allemaal de verschrikkelijke gevolgen van de aardbevingen in Turkije en Syrië op het netvlies staan. In het rampgebied wordt er 24 uur per dag met man en macht gewerkt om te kunnen doen wat nodig is. Ik wil daar graag een steentje aan bijdragen,” aldus De Boer.

De verschrikkelijke gevolgen van de aardbevingen in Turkije en Syrië laten hem niet los. ,,Terwijl er in het rampgebied 24 uur per dag met man en macht wordt gewerkt om te kunnen doen wat nodig is, liggen buiten het getroffen deel inmiddels de weeshuizen, bejaardentehuizen en andere instanties vol. De situatie daar is enorm schrijnend.” Het is nu noodzakelijk dat er hulp en goederen op deze locaties zijn. De Boer: ,,Deze mensen verdienen onze steun!” Hij is vastberaden. ,,Ik heb besloten om er zelf naar toe te gaan om deze instanties te voorzien van de benodigde spullen. Deze wil ik lokaal gaan inkopen.” Een aantal Syrische gezinnen uit Ermelo helpt hem met de voorbereidingen en de lokale contacten.

(tekst: Natalie Overkamp Media-artikel)

Project

Jaarlijks kerstdiner

Genieten van een viergangendiner bij Grand Café Het Postkantoor en een praatje maken met je tafelgenoten. Het was een gezellig samenzijn gisteren bij Grand Café Het Postkantoor, waar 19 mensen waren uitgenodigd voor het speciale kerstdiner van de Cocky Foundation. Shantykoor Ermeluiden zong zeemansliedjes.

Het was de eerste activiteit van de Cocky Foundation, opgericht op 1 januari 2021 om het gedachtegoed van Cocky Andreae voort te laten leven. De Ermeloër overleed op 22 oktober 2021 op 79-jarige leeftijd. Enkele weken daarvoor zocht Nero de Boer, voorzitter van de stichting, hem op in een verzorgingstehuis in Lelystad. „Hij was daar om te revalideren van een operatie. Hij had zich nog nooit zo eenzaam gevoeld. Cocky kende iedereen en iedereen kende hem. Hij was heel sociaal en gek met kinderen. Maar veel mensen wisten niet dat Cocky best eenzaam was. Thuis was hij alleen. Zijn wens was iets te betekenen voor mensen die vaak alleen zijn en zo is dit idee ontstaan.” (tekst: Marco Jansen, bron: media-artikel)

20

Jaren
actief

100
+

Maandelijkse
Donateurs

20

Goede doelen
Verwezelijkt

Vind je het belangrijk dat iedereen moet kunnen meedoen?

En help je graag dichtbij?

Sluit je aan bij de Cocky Foundation. Word donateur, stort een eenmalige of incidentele gift én help mee met de activiteiten. Hoe meer bedrijven en particulieren meedoen, hoe meer we impact we hebben in het leven van mensen. 

Heb je zelf een goed idee voor een activiteit?